08.04.2015 988

BOYALICA ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz; Cumhuriyetin ilanına müteakiben Harf İnkılâbından Sonra 1928 yılında Boyalıca İlkokulu olarak köy camiinin yanında bir öğretmen ve 25 öğrenci ile öğretim hayatına başlamıştır.

1945 yılında köylüler tarafından Üç derslikli olarak yaptırılan okul 2 öğretmenle Boyalıca İlkokulu olarak öğretime devam etmiştir. Eski Bina İl Daimi Encümeninin08.101963 tarih ve 823 nolu karar ile yıkılmıştır.

1954 yılında eski bina ihtiyaca cevap vermeyince önce bir dershane, bu da ihtiyaca cevap vermeyince bir dershane daha ek yapılmış olup 5 sınıf olarak normal eğitime 1975 yılına kadar bu binada sürdürülmüştür. 1975 yılında iki katlı, 8 derslikli olarak devlet tarafından yaptırılan bina İlkokula devredilip eğitim ve öğretim bu binada sürdürülmüştür. Eski bina ise1978 - 1979 eğitim ve öğretim yılında müstakil Boyalıca Orta Okulu olarak hizmete sunulmuştur.

İlkokul ve Orta Okul bakanlığımızca İlköğretime dönüştürülmesi uygun görüldükten sonra 16.09.1991 tarihinde İlkokul ve Ortaokul birleştirilerek " BOYALICA İLKÖĞRETİM OKULU " adı altında öğretim hayatına girmiştir. Eski binanın yıkılacağı varsayılarak 1993-1994 eğitim ve öğretim yılında kaymakamlık oluru ile ikili öğretime geçilmiştir. Aynı zamanda 1993-1994 eğitim ve öğretim yılında okulumuzda İlk olarak Anasınıfı açılarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

5 derslikli eski bina, 13 Aralık 1993 yılında yıkılmış olup yerine "Kendi Okulunu Kendin Yap" kampanyası başlatılarak, 1975 yılında yaptırılan binaya ek olarak iki katlı, 8 derslikli, bir öğretmenler odası olmak üzere binanın yapılmasına başlanmış olup, ince işçiliği devlet tarafından yapılan binaya kalorifer dairesi eklenip bütün okul sobalı ısınmadan kaloriferli ısınmaya geçilmiştir. 1997-1998 eğitim öğretim yılında yeni binanın hizmete girmesiyle normal eğitime geçilmiştir. 2014 Yılında Boyalıca Ortaokulu ve İlkokulu şeklinde ayrılmıştır.

Halen okulumuz; 4 derslik, 1 Bilişim Sınıfı, 2 İdari Oda, 1 Öğretmenler Odası, 1 Kantin, 1 Kütüphane, 1 Özel Eğitim Sınıfı; 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 8 kadrolu branş öğretmeni, 3 görevlendirme branş öğretmeni, 2 ücretli öğretmen ve 1 yardımcı personel ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.

15/12/2023